Τα μήλα «χαλάνε» τα δόντια !!!

Τα μήλα μπορεί να διαβρώσουν τα δόντια περισσότερο απ’ ό,τι τα αναψυκτικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η οποία υποδηλώνει πως δεν έχει σημασία μόνο το τι τρώμε αλλά και το πώς το τρώμε.
Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Οδοντιατρικό Ίδρυμα του King’s College στο Λονδίνο, οι οποίοι εξέτασαν την συσχέτιση τροφίμων και διάβρωσης των δοντιών σε περισσότερους από 1.000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 30 ετών.

«Ασφαλώς και τα μήλα είναι πολύτιμα για την υγεία, αλλά όταν τα τρώμε αργά, τα αυξημένα επίπεδα οξέων στο στόμα μπορεί να βλάψουν τα δόντια. Από την άλλη πλευρά, τα ροφήματα που πιστεύεται ότι διαβρώνουν τα δόντια, συνήθως τα καταναλώνουμε γρήγορα ή με καλαμάκι, οπότε η διάβρωση των δοντιών είναι πολύ περιορισμένη» εξηγούν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Community Dental Health».

Τα ευρήματά τους υποδηλώνουν πως οι διαιτητικές συστάσεις για προστασία των δοντιών πρέπει να στοχεύουν αμιγώς στο όξινο περιεχόμενο κάθε τροφής και όχι στην γενικότερη θρεπτική αξία της, όπως γίνεται έως σήμερα. Τι να κάνετε;

Μία λύση, κατά του ειδικούς, είναι να τρώει τα μήλα του ή άλλα φρούτα μαζί με γάλα ή με ένα κομμάτι τυρί, διότι και τα δύο περιέχουν ασβέστιο το οποίο εξουδετερώνει τα οξέα. Ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά την κατανάλωση μήλου, επίσης μπορεί να βοηθήσει. Τέλος, το βούρτσισμα των δοντιών πριν την κατανάλωση όξινων τροφίμων παρέχει μια «ασπίδα προστασίας» εναντίον των επιθέσεων των οξέων. Αντιθέτως, μην βουρτσίζετε τα δόντια μετά την κατανάλωσή τους: θα επιδεινωθεί η διάβρωση. Αφήστε καλύτερα να περάσει τουλάχιστον μισή με μία ώρα…
endiaferonta.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)