Τι να κάνετε αν δεν σας έχει έρθει το πολυεκκαθαριστικό !!!

Όλοι ψάχνονται να βρούν τα ειδοποιητήρια για την β δόση του πολυεκκαθαριστικού. Αλλά ο φάκελος δεν έρχεται. Το τέλος Οκτωβρίου δεν είναι μακριά - μόλις 10 ημέρες έχουν απομείνει και πολλοί φορολογούμενοι είναι μέσα στην αβεβαιότητα.

 
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πάνω από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη λάβει το πολυεκκαθαριστικό της εισφοράς. Ούτε καν το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών απεργούν από την περασμένη Δευτέρα με αποτέλεσμα να καθυστερεί η όλη διαδικασία.

Για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξων - πρόστιμο δηλαδή ή να μην μπορείτε να πάρετε φορολογική ενημερότητα - πρέπει να πληρώσετε ακόμα και χωρίς το ειδοποιητήριο.

Αν δηλαδή, έχετε πάρει το πολυεκκαθαριστικό και έχετε πληρώσει μόνο την πρώτη δόση, τότε πρέπει να πάτε μόνοι σας έως το τέλος Οκτωβρίου να πληρώσετε τη δεύτερη.

Αυτό θα γίνει ως εξής: Θα πάτε στο τμήμα Εσόδων οποιασδήποτε εφορίας και με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας να πληρώσετε τη δεύτερη δόση. Για ποσό άνω των 250 ευρώ απαιτείται η πληρωμή να γίνει με τραπεζική επιταγή σε διαταγή της ΔΟΥ που γίνεται η πληρωμή ή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Σε τράπεζα ΔΕΝ μπορείτε να πληρώσετε.

Αν είστε πιστοποιημένοι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) μπορείτε με τους κωδικούς σας να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο και το εκκαθαριστικό που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή.
Με αυτό ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πάτε στην τράπεζα.

Επίσης παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την πληρωμή της δεύτερης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης. 


http://www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)