Σαν σήμερα - Robert Palmer !!!

Robert Palmer

Πολλοί θα τον θυμούνται από το περίφημο βίντεο του τραγουδιού «Addicted to love» με προκλητικά όμορφες γυναικείες παρουσίες να τον συνοδεύουν παίζοντας κιθάρα.
 






«Ενα εξαιρετικό ταλέντο» χαρακτηρίζεται στις ροκ εγκυκλοπαίδειες ο Βρετανός ερμηνευτής από το Γιόρκσαϊρ, που γεννήθηκε το 1949 και έζησε για πολλά χρόνια στη Μάλτα. 

Η καριέρα του ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα, όπως οι Alan Bown Set και οι Vinegar Joe, και στο τζαζιστικό σχήμα Da Da. Στη συνέχεια, ύστερα από τρία επιτυχημένα άλμπουμ με τους τελευταίους, ακολούθησε προσωπική καριέρα.

Ο Ρόμπερτ Πάλμερ υπήρξε δανδής, καλοντυμένος και με αέρα κοσμοπολίτη, στο πνεύμα της ανδρικής φιγούρας που λάνσαρε ο Μπράιαν Φέρι. Βραβευμένος με το Γκράμι δύο φορές μέσα σε δέκα χρόνια, έγινε πασίγνωστος με κομμάτια όπως «Some guys have all the luck», «Simply Irresistible», «Some like it hot», και απασχόλησε τα διεθνή μουσικά έντυπα για αρκετά χρόνια ασχολούμενος με την ποπ, την τζαζ, τη σόουλ, τη ρέγκε, τους ηλεκτρονικούς ήχους.

Συμμετείχε στο περιστασιακό σχήμα The Power Station (με τον περίφημο Tony Tompson των Chic). Οταν το «Addicted to love» έγινε το πιο πολυπαιγμένο βίντεο στην ιστορία του δορυφορικού καναλιού MTV, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τις φεμινιστικές οργανώσεις, δήλωσε ότι «δεν σήμαινε τίποτε περισσότερο από μια εικαστική απεικόνιση του τραγουδιού». 

Αργότερα, το 1990, βαφτίστηκε από το περιοδικό Rolling Stone ως «ο πιο καλοντυμένος άνδρας καλλιτέχνης». Πάντως, πρόσφατα ο ίδιος χαρακτήρισε τη μουσική σταδιοδρομία του «ένα γλυκό τυχαίο συμβάν».

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Λουγκάνο της Ελβετίας έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση της μουσικής βιομηχανίας. Πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στις 26 Σεπτεμβρίου 2003 στη διάρκεια ολιγοήμερων διακοπών του στη Γαλλία.
archive.enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)