Σαν σήμερα - Joan Jett !!!

Η Joan Jett (πραγματικό όνομα Joan Marie Larkin) γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1958 σε ένα προάστιο της Φιλαδέλφεια. Η αγάπη της για τη μουσική φάνηκε όταν όντας έφηβη έφευγε κρυφά από το σπίτι της τα βράδια προκειμένου να πάει σε συναυλίες μαζί με φίλους της. 

Σε ηλικία δεκατριών ετών απέκτησε την πρώτη της κιθάρα και πέρασε αρκετό χρόνο γράφοντας τραγούδια. Έχοντας ήδη μετακομίσει στο Los Angeles η Joan είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ορισμένα από τα είδωλα της, όπως ήταν η Suzi Quatro, μια από τις πρώτες γυναίκες – μέλη συγκροτήματος που παράλληλα έπαιζε και κάποιο μουσικό όργανο. 

Η πρώτη της σοβαρή ενασχόληση με τη μουσική ήταν με το συγκρότημα των “The Runaways”, με το οποίο κυκλοφόρησε συνολικά πέντε δίσκους. Μετά τη διάλυση των “ The Runaways” η Joan πήγε στη Αγγλία επιδιώκοντας να κάνει solo καριέρα. 

Η πρώτη της συνεργασία εκεί ήταν με τους Paul Cook και Steve Jones των Sex Pistols, με τους οποίους ηχογράφησε τρία κομμάτια, ένα εκ των οποίων ήταν η διασκευή στο “I Love Rock 'n' Roll”, των “The Arrows”. Η επιλογή του συγκεκριμένου κομματιού έγινε από τον manager Toby Mamis, ο οποίος πίστευε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είχε όλα τα φόντα προκειμένου να γίνει μεγάλη επιτυχία. 

Προς τα τέλη της ίδιας χρονιάς ο Jett επιστρέφει στο Los Angeles, προκειμένου να ολοκληρώσει την ταινία “We're All Crazee Now!”, η οποία βασίζονταν στην καριέρα των “Runaways”. Τότε ήταν που γνώρισε τον παραγωγό και συνθέτη Kenny Laguna, με τον οποίο έγιναν φίλοι και αποφάσισαν να συνεργαστούν. Η ταινία τελικά δεν ολοκληρώθηκε, διότι στο μέσο των γυρισμάτων η Jett αρρώστησε και δε μπόρεσε να συνεχίσει τη δουλειά. 

Η Jett μαζί με τον Laguna ηχογράφησαν τον πρώτο της δίσκο (με τίτλο “Joan Jett”), ο οποίος κυκλοφόρησε στην Ευρώπη στις 17 Μαΐου 1980. Στην Αμερική ο δίσκος δεν είχε την ίδια τύχη. 

Έχοντας το δίσκο στα χέρια της η Jett απευθύνθηκε σε πολλές εταιρείες για να το κυκλοφορήσουν, αλλά αυτές δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον. Στο τέλος οι δυο τους αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δικιά τους εταιρεία (Blackheart Records), χρησιμοποιώντας τα λεφτά που είχε αποταμιεύσει ο Laguna για τις σπουδές της κόρης του. 

Ο δίσκος πωλούνταν σε όσους πήγαιναν στις συναυλίες, ενώ η διανομή του στα τοπικά δισκάδικα γινόταν χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό φορτηγάκι του Laguna.Με τη βοήθεια του Laguna η Jett σχημάτισε τους “Blackhearts”, οι οποίοι αποτελούνταν από τον μπασίστα Gary Ryan (ο οποίος ήταν οπαδός της Jett από την εποχή των Runaways), τον κιθαρίστα Eric Ambel και τον drummer Danny "Furious" O'Brien. Με τη σύνθεση αυτή οι “Blackhearts” έδωσαν πολλές συναυλίες σε clubs του Hollywood, πριν ξεκινήσουν για την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία.

Το (1981) κυκλοφόρησε και ο πρώτος δίσκος των “Blackhearts” με τίτλο “I Love Rock 'n Rol”. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του δίσκου ο κιθαρίστας Ambel αντικαταστάθηκε από τον Ricky Byrd. Το πρώτο single του δίσκου (για το ομώνυμο κομμάτι) κατάφερε να γίνει μεγάλη επιτυχία, μένοντας στο νούμερο ένα του Billboard για εφτά συνεχόμενες εβδομάδες. 

Η επιτυχία που γνώριζαν επιβεβαιώθηκε από το γεγονός ότι η μπάντα έπαιξε live με πολλά μεγάλα συγκροτήματα, όπως οι “The Police”, οι “Queen” και οι “Aerosmith” ενώ και ο Bruce Springsteen έγραψε το κομμάτι “Light Οf Day” ειδικά για τη Jett. Με την ίδια σύνθεση κυκλοφόρησαν δυο ακόμα δίσκοι, το “Album” του 1983 και το “Glorious Results Of A Misspent Youth” του 1984, τα οποία όμως δεν κατάφερνα να γνωρίσουν την ίδια μεγάλη επιτυχία.

Το 1986 κυκλοφόρησε ο δίσκος “Good Music” με τους Thommy Price and Kasim Sulton, στα τύμπανα και στο μπάσο αντίστοιχα. Στο δίσκο συμμετείχαν και διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες όπως οι “The Beach Boys”. Και ο δίσκος αυτός δεν τα πήγε καλά εμπορικά.


Και εκεί που τα πράγματα δεν έδειχναν να πηγαίνουν καλά οι “Blackhearts” κυκλοφορούν το δίσκο “Up Your Alley” (1988), ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία (στην Αμερική έγινε πλατινένιος και στον Καναδά χρυσός). O δίσκος περιέχει και την επιτυχία “I Hate Myself for Loving You” Την ίδια εποχή η Jett έγραψε μαζί με τον Alice Cooper και τον Desmond Child το “House of Fire” που εμφανίστηκε στο δίσκο του Alice, “Trash” (1989).
 

Το 1990 κυκλοφόρησε ο δίσκος “The Hit List” που περιείχε διασκευές σε γνωστά τραγούδια. Μια σχετική επιτυχία γνώρισε η διασκευή στο “Dirty Deeds” των AC/DC.

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και τις επόμενες χρονιές............. 
κείμενο:atopima.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)