Η Ελβετία εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια !!!

Η Ελβετία θα εγκαταλείψει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια, μετά το πράσινο φως που δόθηκε σήμερα από το Συμβούλιο των κρατιδίων (Άνω Βουλή), για τον τερματισμό της κατασκευής νέων πυρηνικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός από τα μέτρα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση, το κείμενο που ψηφίστηκε σήμερα από την Άνω Βουλή απαιτεί την εξακολούθηση της έρευνας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.


Στις 8 Ιουνίου, τα μέλη της Κάτω Βουλής είχαν εγκρίνει τα σχέδια που παρουσίασε η Ελβετική κυβέρνηση για τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας από το 2034, ανοίγοντας το δρόμο για μια μακρά πολιτική διαδικασία.


Ανάμεσα στις προτάσεις που ψηφίστηκαν, η πιο σημαντική ήταν εκείνη του κεντρώου βουλευτή Ρομπέρτο Σμιτ, ο οποίος πρότεινε να μην χορηγείται πλέον καμία άδεια για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Το κείμενο αυτό εγκρίθηκε με 101 ψήφους, ενώ 54 βουλευτές ψήφισαν κατά και 36 απείχαν.


Η Συνομοσπονδία Ελβετικών Επιχειρήσεων (Economiesuisse), είχε "εκφράσει τη λύπη της" για την απόφαση αυτή, αλλά πρόσθεσε ότι ήταν "μια πρώτη κοινοβουλευτική απόφαση σε μια μακρά πολιτική διαδικασία".


Η Συνομοσπονδία έχει σήμερα πέντε πυρηνικούς αντιδραστήρες, που όλοι βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας. 

http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)