Εδώ και τώρα απολύσεις θέλει η τρόικα – Ποιοι κινδυνεύουν άμεσα και γιατί !!!

Ένα πράγμα έκαναν ξεκάθαρο οι αξιωματούχοι της τρόικας στον Ε. Βενιζέλο. Δεν θα δεχθούν καμία καθυστέρηση και για κανέναν λόγο. Ειδικά όπως σε περιπτώσεις όπως η εργασιακή εφεδρεία η μόνιμη επωδός είναι εσείς την προτείνατε, εσείς θα βρείτε και λύσεις στα προβλήματα.

Με λίγα λόγια η τρόικα στο αίτημα Βενιζέλου για παράταση ώστε να παρακαμφθούν τα νομικά κολλήματα η απάντηση ήταν όχι, είτε ενεργοποιείται η εφεδρεία και φεύγουν 30.000 εφέτος με αυτό το μέτρο, είτε απολύετε αντίστοιχο αριθμό ατόμων.


Στην περίπτωση που δεν βρεθεί τρόπος να συμπληρωθεί το “μαγικό” νούμερο 30.000 τότε αυτοί που θα βρεθούν σε θέση κινδύνου άμεσης απόλυσης θα είναι οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, οι οποίοι θα βρεθούν πλεονάζοντες. Από τη στιγμή που δεν κατέχουν οργανική θέση, η θέση τους είναι η πλέον επισφαλής στο Δημόσιο στις παρούσες συνθήκες.


Με τους συνταγματολόγους να βλέπουν ανυπέρβλητο νομικό κόλλημα στην εφαρμογή της εφεδρείας στο στενό δημόσιο τομέα και σε ΝΠΔΔ το μέτρο γυρνάει πίσω στους συμβασιούχους αορίστου χρόνου και πρώτα απ' όλους σε εκείνους που είναι κοντά στα 60 και έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.


Ωστόσο αυτοί με τον προηγούμενο νόμο έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην εργασία τους και έτσι είτε πρέπει να αλλάξουν ξανά οι διατάξεις του ασφαλιστικού που επιτρέπουν σε όποιον έχει συμπληρώσει 35ετία να μπορεί να παραμείνει άλλα τρία χρόνια.


Αυτό όμως θα σημάνει καθυστερήσεις και έτσι υπάρχει 3η κατηγορία εργαζομένων που στοχοποιείται. Είναι εκείνοι που έχουν προσληφθεί τα τελευταία δέκα χρόνια εκτός ΑΣΕΠ.


http://www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)