«Χοντρό κράξιμο» για την γκάφα ολκής της υπουργού Παιδείας !!!

Μια γκάφα της ιταλίδας υπουργού Παιδείας για μια σήραγγα που ενώνει την Γενεύη της Ελβετίας με την κεντρική Ιταλία, στάθηκε η αιτία να την περάσουν γενεές δεκατέσσερις τόσο ο Τύπος όσο και οι χρήστες του διαδικτύου μέσα από τα σχόλιά τους.

Η Μαριαστέλα Τζελμίνι, σε ανακοίνωσή της για την ανακάλυψη υποατομικών σωματιδίων που ταξιδεύουν γρηγορότερα και από το φως, ανέφερε ότι «Η Ιταλία συνέβαλε στην κατασκευή της σήραγγας μεταξύ του CERN και του εργαστηρίου Γκράν Σάσο, όπου έγιναν τα πειράματα, χορηγώντας περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ.

Το λάθος της ήταν ότι το CERN είναι στην Ελβετία και αν υπήρχε μια τέτοια σήραγγα που να το ενώνει με το συγκεκριμένο εργαστήριο στην Ιταλία, θα είχε μήκος 730 χιλιόμετρα! Αυτό και μόνο αρκούσε για να ξεσηκωθεί θύελλα  καυστικών δημοσιευμάτων από ιστοσελίδες, εφημερίδες και κοινωνικά δίκτυα, που αναπαρήγαγαν την είδηση, ενώ το αποκαλούμενο «Τουνελτζελμίνι» έδωσε τροφή για χιλιάδες σχόλια στο twitter και το facebook.

Οι χρήστες στο twitter έγραψαν: «Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ, επειδή το φως ταξιδεύει αρκετά γρήγορα», «Το Τουνελτζελμίνι έχει και στάσεις, όπως το μετρό;».
Ανάλογα σχόλια εισέπραξε η υπουργός και από το facebook... «Με το Τουνελτζελμίνι θα είναι πιο εύκολο να πάμε στην Ελβετία για να καταθέσουμε τα χρήματά μας...φοροδιαφυγή ταχύτερη και από το φως».

Η υπουργός φαίνεται να τα βρήκε σκούρα με όλα όσα της έσουραν και αυτό αποτυπώνεται πλήρως στην επίσημη απάντηση του υπουργείου Παιδείας, που τονίζει ότι η Τζελμίνι αναφερόταν σε μια σήραγγα ενός χιλιομέτρου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «γελοία» και «αβάσιμα», όσα γράφτηκαν για εκείνη μέσα στο σαββατοκύριακό. 

www.star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)