Βενιζέλος: "Θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα" !!!

Χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου ως "θεσμικό μας ευαγγέλιο", ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε και νέα μέτρα και τόνισε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση πρέπει να συνεχιστεί η υπερπροσπάθεια του ελληνικού λαού. 


Η συνέντευξη Τύπου του υπουργού έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων, που θίγει εκ νέου αφορολόγητο, μισθούς στο Δημόσιο και συντάξεις, με στόχο την εξοικονόμηση 7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2012.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ότι ζούμε μία ακόμη φάση της μόνιμης πια διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, που έχει καταστεί μόνιμη εικόνα από το 2008 και μετά.

"Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μέσα στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, παρά την κρίση", ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας πως πάντα το φως της δημοσιότητας πέφτει πάντα στα κενά και τις ελλείψεις.

"Είναι άδικο να μην πέφτει το φως της δημοσιότητας και στα επιτεύγματα των τελευταίων δύο χρόνων, που είναι επιτεύγματα του ελληνικού λαού", τόνισε, προσθέτοντας πάντως, ότι χρειάζονται ισχυρότερα μέτρα, χρειάζεται "υπερπροσπάθεια για να επιτύχουμε τους στόχους".

"Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο"
"Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη ρευστότητας και ο αρνητικός ρυθμός πιστωτικής επέκτασης. Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο", σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πως τώρα που έχουμε ούτως ή άλλως υποστεί τις συνέπειες της ύφεσης,  πρέπει να περιορίσουμε το πρωτογενές έλλειμμά μας, για να φτάσουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το 2012, σε πρωτογενές πλεόνασμα.
"Πήραμε πολύ σκληρές αποφάσεις, με πολιτικό κόστος που γίνεται βαρύτερο. Στην Ελλάδα κάποιοι πιστεύουν ακόμη, ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που παίρνει αποφάσεις που πλήττουν τους προϋπολογισμούς των οικογενειών. Ελπίζω να μην πιστεύει κανείς, ότι μας λείπει η ευαισθησία", υπογράμμισε, ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας:
"Η αντιπολίτευση αρκείται στο να ασκεί εύκολη κριτική", υπογράμμισε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα αναλάβει το πολιτικό κόστος, για τις αποφάσεις που θα πάρει.
"Οι αποφάσεις του Ιουλίου της ευρωζώνης είναι αποφάσεις προστασίας του ευρώ και αφορούν την ενίσχυση του EFSF", είπε, σημειώνοντας πως "εάν η Ευρώπη δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα, δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό της".
Όπως είπε χαρακτηριστικά, "οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, είναι θεσμικό ευαγγέλιο για τη χώρα" και πρόκειται για αποφάσεις εξαιρετικά χρήσιμες τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ιταλία, που επίσης αντιμετωπίζει κρίση.

"Δεχόμαστε πιέσεις για μείωση της δημόσιας δαπάνης"
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι ζητά από την κυβέρνηση η Τρόικα, είπε πως πράγματι, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για τη μείωση της δημόσιας δαπάνης.
"Όσοι όμως μιλούν για περικοπή δαπανών και μικρότερο κράτος, πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι αυτό αφορά μισθούς, εισοδήματα, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, επιχορηγήσεις σε ΟΤΑ", συμπλήρωσε.

Επιστρέφει στην Αθήνα η Τρόικα την Τετάρτη
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, οι συνομιλίες με την Τρόικα επαναλαμβάνονται αύριο Τετάρτη.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός είχε συνάντηση με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, υπό τον βουλευτή Νταν Μπέρτον, πρόεδρο της υποεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για την Ευρώπη και την Ευρασία.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Μπ. Σμιθ, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)