Ο δύσκολος ρόλος της «σούπερ μαμάς»!!!

Οι εργαζόμενες μητέρες που προσπαθούν να συνδυάσουν μια δύσκολη και απαιτητική εργασία με μια δραστήρια οικογενειακή ζωή, είναι τελικά πολύ δυστυχέστερες από εκείνες που απλώς αποδέχονται το γεγονός ότι δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα, δείχνει πρόσφατη έρευνα.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν την έρευνα σε 1.600 παντρεμένες γυναίκες και διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που εργάζονται είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη από εκείνες που μένουν στο σπίτι φροντίζοντας την οικογένεια. 


Όμως, ανάμεσα στις εργαζόμενες γυναίκες, οι πιο χαρούμενες ήταν εκείνες που έχουν αποδεχθεί ότι δεν μπορούν «να τα κάνουν όλα», και ομολογούν ότι πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς στην επαγγελματική ή την οικογενειακή τους ζωή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους», η απόφαση να θυσιάσουν κάποιους επαγγελματικούς στόχους ή να παραδώσουν κάποιες από τις γονεϊκές υποχρεώσεις στους συζύγους τους, βοηθά τις γυναίκες να επιτύχουν μια εξισορρόπηση της ζωής τους ανάμεσα σε εργασία και οικογένεια.


Αντίθετα, οι γυναίκες που προσπαθούν να προχωρήσουν επαγγελματικά και να κάνουν καριέρα ενώ παράλληλα επιχειρούν να εκπληρώσουν απολύτως το ρόλο της «θεάς του σπιτικού», πολύ πιο εύκολα απογοητεύονται και δυστυχούν όταν βλέπουν πως αποτυγχάνουν στο ρόλο της σούπερ μαμάς.


www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)