Μεσολόγγι: Ενόχλησε το μπουζούκι και το ζεμπέκικο !!!

Στα παρελειπόμενα της εκδηλώσης για την Πανσελήνο στην Πλευρώνα που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου  και η εταιρεία Λόγου και Τέχνης Συντεχνία με έδρα το Αγρίνιο συνέβη το παρακάτω θλιβερό αλλά τραγελαφικό γεγονός:

Κατά τη διάρκεια του μουσικού μέρους της εκδήλωσης και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το μουσικό πρόγραμμα, η ορχήστρα των εθελοντών νέων έκανε το λάθος, σε τραγούδια για τη πανσέληνο( όπως ‘‘φεγγάρι μάγια μου κανες‘‘,  «έχει ένα φεγγάρι απόψε»‘) να χρησιμοποιήσει μπουζούκι!

Κι όμως: Αυτό προκάλεσε δυσφορία σε κάποιους παρευρισκομένους , οι οποίοι αντέδρασαν στο μπουζούκι, με το αιτιολογικό ότι δεν αρμόζει σε αρχαιολογικούς χώρους !

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, όταν τα παιδιά της ορχήστρας σήκωσαν το κέφι και προσέθεσαν τη δικιά τους νότα στη μαγευτική ατμόσφαιρα, μια κυρία σηκώθηκε αυθόρμητα να χορέψει αλλά αμέσως μια άλλη από το κοινό (που καθόταν στις πρώτες σειρές…) έσπευσε να …διακόψει το χορό της, επικαλούμενη και αυτή ότι δεν αρμόζει στον αρχαιολογικό χώρο.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις ενώ παράλληλα υπήρχαν προτροπές ακόμα και να διακοπεί η συναυλία λόγω της χρήσης μπουζουκιού.

Ψυχραιμότερες φωνές δεν συμμερίστηκαν τις προτροπές για διακοπή τις συναυλίας, αλλά περιορίστηκαν σε …συστάσεις για τα ζεμπέκικα που τόσο «κακό» έκαναν στους αρχαιολογικούς χώρους.

Εν τέλει η συναυλία διακόπηκε νωρίτερα από το κανονικό της πρόγραμμα, πλημμυρίζοντας οργή και απορία τα παιδιά της ορχήστρας, που ήταν  φοιτητές .
www.thebest.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)