Υπόγειο ποτάμι ρέει κάτω από τον Αμαζόνιο !!!

Ένα υπόγειο ποτάμι, που ρέει αργά σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων μέσα στο υπέδαφος, κρύβεται κάτω από το τροπικό υγρό δάσος του Αμαζονίου, όπως ανακοίνωσαν Βραζιλιάνοι ερευνητές. Ο υπόγειος ποταμός φαίνεται ότι έχει το ίδιο μήκος με τον Αμαζόνιο και ακολουθεί περίπου την ίδια πορεία.

To ποτάμι ονομάστηκε Hamza, από το όνομα του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που έκανε την ανακάλυψη. Σύμφωνα με τους εραυνητές ο Hamza πηγάζει από τις Άνδεις και ενώ έχει το ίδιο μήκος με τον Αμαζόνιο, το πλάτος του είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Η ποσότητα των υδάτων που διατρέχουν τον Αμαζόνιο βέβαια, είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από αυτή του Hamza.

Η ανακάλυψη προέκυψε μετά από τη μελέτη των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας σε 241 ανενεργές γεωτρήσεις πετρελαίου της εταιρείας πετροχημικών Petrobras, που ανοίχτηκαν τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Τα δεδομένα έδειξαν την ύπαρξη του υπόγειου ποταμού 4000 μέτρα κάτω από τον Αμαζόνιο!

Ο Hamza εκβάλλει στον Ατλαντικό και ίσως ευθύνεται σε αρκετό βαθμό για τη χαμηλή αλατότητα που παρουσιάζει το νερό στην περιοχή κοντά στο δέλτα του Αμαζονίου.

perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)