Χάος από Σεπτέμβρη στα σχολεία- Φεύγουν με σύνταξη 6.000 εκπαιδευτικοί και έρχονται... 600

Ο Σεπτέμβριος αναμένεται ιδιαίτερα... θερμός στα σχολεία της χώρας καθώς αναμένεται μαζική φυγή εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδότησης την ίδια ώρα που σύμφωνα με την Τρόικα, οι προσλήψεις αναμένεται να γίνουν με το σταγονόμετρο.

Αυτό σημαίνει ότι το αλαλούμ βρίσκεται προ των θυρών και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει από τις 12 του επόμενου μήνα που θα ανοίξουν τα σχολεία.


Ακόμη και η ίδια η Υπουργός Παιδείας,  Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη νέα σχολική χρονιά
καθώς θα συνταξιοδοτηθούν 6.000 εκπαιδευτικοί και θα προσληφθούν μόλις 600.
 
Η υπουργός ωστόσο είπε  ότι περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί που ήταν αποσπασμένοι έχουν ήδη επιστρέψει στα σχολεία τους.

«Φέτος δεν θα γίνουν αποδεκτές οι υπεραριθμίες πουθενά και για κανέναν λόγο», επισήμανε η υπουργός προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι της σωστής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζή.
 

Ως προς τους αναπληρωτές, έκανε γνωστό ότι οι τοποθετήσεις θα έχουν γίνει ως τις 8 Σεπτεμβρίου αφού θα έχει καταγραφεί το σύνολο των λειτουργικών αναγκών την πρώτη βδομάδα του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός τους θα είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, όπως προβλέπεται για κάθε υπουργείο.

Για τα σχολικά βιβλία, η υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, αναφέροντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η εκτύπωση από τον ΟΕΔΒ με στόχο στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, να διανεμηθούν στους μαθητές τα βασικά βιβλία. 

Τα τεύχη που δεν είναι απαραίτητα στην έναρξη της χρονιάς θα έχουν μοιραστεί στους μαθητές έως το τέλος του μήνα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)