Επιλεκτική χρεοκοπία και με τη στήριξη της Ευρώπης !!! (video)

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης με επίκεντρο την Ελλάδα με τους Ευρωπαίους ηγέτες να εγκρίνουν το κείμενο της συμφωνίας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμμένουν στο γεγονός πως επετεύχθη συμφωνία αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία.

Οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ κατέληξαν σε συμφωνία μετά από μια κρίσιμη σύνοδο για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα, ανακοίνωσε απόψε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Στα 109 δισ. ευρώ προσδιορίζεται το ύψος του νέου προγράμματος οικονομικής βοήθειας προς στην Ελλάδα, ενώ στα 37 δισ. η συμμετοχή των ιδιωτών.
"Η ανακοίνωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων εγκρίθηκε", αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter ο βαν Ρομπάι.

Το σχέδιο που συζητείτο οδηγεί μεν σε υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, αλλά το γεγονός ότι είναι πλέον σύμφωνος και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σημαίνει ότι έχουν προβλεφθεί τα συνοδευτικά μέτρα που θα αποτρέψουν μια αναταραχή στις αγορές της ευρωζώνης.
"Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να προχωρήσει σε σειρά δομικών αλλαγών", τόνισε χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο των Συμπερασμάτων που βρισκόταν επί τάπητος της έκτακτης συνεδρίασης των ηγετών της ευρωζώνης προέβλεπε την επιμήκυνση στα 15 έτη του χρόνου αποπληρωμής των δανείων των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, καθώς και τη μείωση του επιτοκίου στο 3,5%.
Στο σχέδιο προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) η άνευ προηγουμένου δυνατότητα της επαναγοράς του δημόσιου χρέους από τους επενδυτές στις αγορές.

Συμφωνήθηκε επί της ουσίας η παρέμβαση του EFSF στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με την προϋπόθεση της έγκρισης της ΕΚΤ.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας υποσχέθηκαν σήμερα να συνεισφέρουν με ποσό ύψους 54 δισεκατομμυρίων ευρώ για περίοδο τριών ετών, και 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περίοδο δέκα ετών, σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας για της χώρα αυτή,

Αυτή η ένωση τραπεζών αναφέρει σε ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε στην Ουάσινγκτον ότι θα κάνει μια προσφορά για την παροχή χρηματοδότησης στην Αθήνα "54 δισ. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως τα μέσα του 2014, και συνολικά 135 δισ. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως το τέλος του 2020".

βασικά σημεία του πακέτου για την Ελλάδα αφορούν:
*Ανάκαμψη μέσω ενός "σχεδίου Μάρσαλ"
*Μείωση των επιτοκίων
*Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής
*Εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα μόνο στη περίπτωση της χώρας μας

περισσότερα: news247.gr


Ρομπάϊ Βρυξέλλες by fon1972

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)