Πεδίο μάχης το Σύνταγμα !!!

Από εκτεταμένα επεισόδια «αμαυρώθηκε» ακόμα μία διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, κόντρα στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Οι κουκουλοφόροι έκαναν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι την εμφάνισή τους και επιχείρησαν να δυναμιτίσουν την μέχρι εκείνη την ώρα ειρηνική συγκέντρωση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων. Οι άγνωστοι εκσφενδόνισαν μπουκάλια και αλλά αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Στη συνέχεια άλλη ομάδα νεαρών επιτέθηκε εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ στην Όθωνος.
 

Μέσα σε λίγα λεπτά οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν σε όλη την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Η Ερμού, η Καραγιώργη Σερβίας, η Σταδίου και η Βουκουρεστίου μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Κάποιοι από τους νεαρούς έσπασαν με βαριοπούλες μάρμαρα και τσιμέντα και άρχισαν να τα πετάνε εναντίον των ΜΑΤ.


Οι δράστες έβαλαν επίσης φωτιές σε κάδους απορριμμάτων έκαψαν περίπτερο έξω από το κατάστημα Public και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί από τις πέτρες που τους πετούσαν κουκουλοφόροι καθώς και ένας πολίτης. 

Αστυνομική αλυσίδα γύρω από την πλατεία

Αυτήν την ώρα αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους που προσπαθούν να προσεγγίσουν στο σημείο από τα γύρω στενά.

Λίγα λεπτά νωρίτερα αγανακτισμένοι και διαδηλωτές που βρίσκονταν πάνω στην πλατεία πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, ζητώντας από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν. Οι άνδρες των ΜΑΤ σχημάτισαν μια τεράστια αλυσίδα γύρω από την πλατεία, «εγκλωβίζοντας» μέσα σε αυτήν τους διαδηλωτές.
www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)