Νύχτα γεμάτη μελωδίες και λόγια ποιητών !!!

Ο Σταύρος Ξαρχάκος δίνει συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στη Στοά Σπυρομήλιου, έχοντας στο πλευρό του τους Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννη Χαρούλη.


H επιστροφή του Σταύρου Ξαρχάκου στην αθηναϊκή ψυχαγωγία, έπειτα από πολλά χρόνια, τον χειμώνα που πέρασε, εντυπωσίασε, ξεσήκωσε, συγκίνησε, κέρδισε απόλυτα το κοινό. Ο κορυφαίος Ελληνας συνθέτης, με τις μουσικές παραστάσεις που παρουσίασε στο "Gazarte", έφερε ξανά στο προσκήνιο το αληθινό ελληνικό τραγούδι, των μεγάλων δημιουργών, εκείνο το τραγούδι για το οποίο αξίζει όλοι να είμαστε υπερήφανοι.

Οσοι δεν κατάφεραν να απολαύσουν τη μουσική μυσταγωγία εκείνων των παραστάσεων, έχουν τώρα μία ευκαιρία, καθώς ο Σταύρος Ξαρχάκος θα πραγματοποιήσει στις 20 Ιουνίου μία μεγάλη συναυλία στη Στοά Σπυρομήλιου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Εκεί, στο κέντρο της Αθήνας, τα συνθήματα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης που όλο και πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό θα γίνουν πιο μελωδικά και θα εκφραστούν μέσα από τις μουσικές των μεγάλων Ελλήνων συνθετών και τα πάντα επίκαιρα λόγια των ποιητών μας.

Η 20ή Ιουνίου θα είναι μια νύχτα μουσικής γεμάτη Ελλάδα, με τον Σταύρο Ξαρχάκο να παρουσιάζει τραγούδια που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα τη συλλογική μας μνήμη, τραγούδια που δημιουργήθηκαν σε μιαν άλλη εποχή, "κουμπώνουν" όμως τόσο άψογα και στο σήμερα.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα στηρίζεται στον κεντρικό άξονα της μουσικής θεματικής ενότητας "3Χ3" μέρος Β', που παρουσιάστηκε τον χειμώνα στο "Gazarte".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Τον συνθέτη θα συνοδεύει η 12μελής Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, η οποία αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Η ίδια παράσταση θα φιλοξενηθεί στις 2 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων της Θάσου.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr
 
περισσοτερα: www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)