«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Παρίσι - Τόκιο σε... δυόμισι ώρες !!!

Παρίσι - Τόκιο μέσα σε δυόμισι ώρες; Ο ευρωπαϊκός αεροδιαστημικός κολοσσός EADS μαζί με την ιαπωνική διαστημική υπηρεσία φιλοδοξούν να κάνουν πραγματικότητα το ταξίδι-αστραπή μέσα σε μερικές δεκαετίες με ένα "πράσινο" υπερηχητικό αεροπλάνο που θυμίζει Concorde.

Το "διαστημικό" αεροπλάνο θα πετάει πάνω από τη γήινη ατμόσφαιρα αλλά θα είναι σε θέση να απογειώνεται από κανονικούς αεροδιαδρόμους.

Παρότι θα πετάει με αστραπιαία ταχύτητα, σχεδόν εκμηδενίζοντας τις μακρινές αποστάσεις, το σκάφος, μέρος του προγράμματος ZEHST, που θα καίει βιοκαύσιμα, θα είναι οικολογικό, αφού ο στόχος του είναι οι μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μέσα σε μία δεκαετία, ενώ οι εμπορικές πτήσεις του αεροσκάφους, χωρητικότητας 50 έως 100 θέσεων, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν σε 30-40 χρόνια. 

Το πολλά υποσχόμενο ευρωπαϊκό και ιαπωνικό σχέδιο, το οποίο ενσωματώνει ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες, θα γίνει πραγματικότητα μέσω τριών ειδών κινητήρων που θα χρησιμοποιούνται, ένα για κάθε φάση της πτήσης: για την απογείωση μέχρι τα 5.000 μέτρα ένας κινητήρας Turbojet που θα καίει βιοκαύσιμα τρίτης γενιάς, μέχρι τα 20.000 μέτρα κινητήρες κρυογενικής επεξεργασίας με υδρογόνο και για τη μετάβαση σε ταχύτητα τετραπλάσια του ήχου (Μαχ 4) κινητήρες Ramjet.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)