Το φεγγάρι μας εγκαταλείπει !!!

Τέσσερα εκατοστά τον χρόνο απομακρύνεται η Σελήνη από τη Γη. Αργά αλλά σταθερά, η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη συνεχίζοντας την πορεία που ξεκίνησε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. 

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, όταν σχηματίστηκε η Σελήνη, απείχε 22.530 χλμ από τον πλανήτη μας. 

Σήμερα, έχει φύγει 450.000 χλμ μακριά.Πριν από ένα δισεκατομμύριο χρόνια η Σελήνη ήταν πολύ πιο κοντά στη Γη από ό,τι σήμερα. Ο μήνας διαρκούσε μόλις 20 ημέρες, μία μέρα μόνο 18 ώρες και οι άνθρωποι μάλλον εύχονταν να είχαν 24 ώρες στη διάθεσή τους.

Από τότε όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει στον ουρανό και το φεγγάρι φεύγει μακριά μας. Κάθε χρόνο, απομακρύνεται από τη Γη τέσσερα εκατοστά. Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, όταν σχηματίστηκε η Σελήνη, απείχε 22.530 χλμ από τον πλανήτη μας. Σήμερα, έχει φύγει 450.000 χλμ μακριά.
 


Ταυτόχρονα, η ταχύτητα της περιστροφής της Γης μειώνεται σταθερά. Οι ημέρες μας γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες. Κάποια στιγμή, μία ημέρα πάνω στη Γη θα διαρκεί έναν μήνα. Μην περιμένετε να το δείτε βέβαια αυτό όσο ζείτε, ούτε καν τα δισέγγονά σας. Θα περάσουν μερικά δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα. 

Τότε, ο μήνας θα διαρκεί 40 ημέρες, αφού το φεγγάρι θα εξακολουθήσει να απομακρύνεται. Κι αν ο δορυφόρος μας είναι κατοικημένος, οι άποικοι θα βλέπουν συνεχώς μόνο μία πλευρά της Γης, όπως ακριβώς εμείς βλέπουμε μόνο μία πλευρά του φεγγαριού - όχι τη σκοτεινή, γιατί δεν υπάρχει.  

Ημέρα 960 ωρών!. Μία ημέρα λοιπόν, οι μακρινοί σας απόγονοι, δεν θα έχουν δικαίωμα να παραπονιούνται: Αν έχουν γλιτώσει στο μεταξύ από τον υπερθερμαινόμενο Ήλιο και άλλες κοσμικές, φυσικές και ανθρώπινες καταστροφές, θα έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον 960 ώρες κάθε ημέρα.

Όσο για τις νύχτες, ο μισός πλανήτης θα απολαμβάνει την Πανσέληνο για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Χρόνος τροχιάς - περιστροφής.
 


Για να πούμε και του στραβού το δίκιο βέβαια, το φεγγάρι δεν θέλει να φύγει μακριά από τη Γη, αυτή το αναγκάζει.

Τα τελευταία τεσσεράμισι δισεκατομμύρια χρόνια, η βαρύτητα του πλανήτη μας μειώνει συνεχώς την ταχύτητα της περιστροφής του και το σπρώχνει μακριά της. Ως αποτέλεσμα, το φεγγάρι χρειάζεται 29.5 ημέρες να πραγματοποιήσει μία ολόκληρη περιστροφή γύρω από τον άξονά του. Το ίδιο ακριβώς διάστημα χρειάζεται για να γυρίσει γύρω από τη Γη.

planitikos.com
περισσότερα: epi-tapitos.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)