Η νέα "σαρκοφάγος" του Τσέρνομπιλ σε βίντεο.Πως θα φτιαχτεί,πόσο θα κοστίσει.!!!

Kυβερνήσεις από όλο τον κόσμο, δεσμεύτηκαν να συγκεντρώσουν 550 εκατομμύρια ευρώ για να σφραγίσουν και πάλι το πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ!

Μια τεράστια αψίδα 20 000 τόνων χάλυβα που θα ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να “σκεπάσει” το καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο,είναι η νέα “σαρκοφάγος” του “τέρατος”. Η τεράστια αψίδα είναι σχεδιασμένη για να αποφευχθεί περαιτέρω ακτινοβολία για 100 χρόνια ακόμη.

Η απόφαση για τη χαλύβδινη ασπίδα θα ανακοινωθούν στο Κίεβο πριν από την 25η επέτειο της καταστροφής του Τσέρνομπιλ στις 26 Απριλίου 2011.

Είκοσι οκτώ κυβερνήσεις έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει χρήματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά με € 110εκ. Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν € 86εκ και η Βρετανία - η οποία εξακολουθεί να έχει περισσότερες από 300 γεωργικές εκτάσεις στην Ουαλία υπό περιορισμούς λόγω της ακτινοβολία μετά από το νέφος του Τσερνομπίλ - θα συνεισφέρει € 35εκ. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ανακοίνωσε επιπλέον 120 €. Η Ιαπωνία,η Ιταλία και ο Καναδάς εξετάζουν το ενδεχόμενο ε να συνεισφέρουν στο ταμείο.

Η χαλύβδινη αψίδα , η οποία θα έχει πλάτος 190 μέτρα και πάνω από 100 μέτρα ύψος, θα χρειαστεί πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί. Θα αντικαταστήσει μια βιαστικά χτισμένη "σαρκοφάγο" που στήθηκε γύρω από τον αντιδραστήρα το 1987 και έχει πλέον σοβαρές ρωγμές , ενισχύοντας τους φόβους ότι το 95% του αρχικού πυρηνικού υλικού που έχει απομείνει στο εσωτερικό του αντιδραστήρα θα μπορούσε να ξεφύγει.
www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)