Πολύ μεγάλη προσοχή απαιτείται κατά την σημερινή κατανάλωση κρέατος στο Πασχαλινό τραπέζι !!!

Πολύ μεγάλη προσοχή απαιτείται κατά την  κατανάλωση κρέατος στο Πασχαλινό τραπέζι, καθώς μετά τη νηστεία, θεωρείται επικίνδυνο για τον οργανισμό να γίνει κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το κρέας περιέχει πρωτεΐνες, κατά τη διάσπαση των οποίων δημιουργούνται αμινοξέα, που με τη σειρά τους διασπώνται σε άλλα στοιχεία, ένα από αυτά και η αμμωνία.

Κατά τη διάσπαση των πρωτεϊνών, απελευθερώνεται αμμωνία, η οποία αποβάλλεται από τα ούρα, με τη μορφή της ουρίας.

Για να απελευθερωθεί η ουρία, ο οργανισμός χρησιμοποιεί κάποια ένζυμα. Η μειωμένη πρόσληψη πρωτεϊνών κατά τη νηστεία μειώνει και τα ποσοστά έκκρισηςαυτών των ενζύμων, αφού δεν τα χρειάζεται σε ποσότητες.
 
Όταν το Πάσχα καταναλώσουμε απότομα υπερβολικές ποσότητες πρωτεϊνούχων τροφίμων, τότε τοσώμα μας δεν μπορεί να διαχειριστεί το πλεόνασμα της αμμωνίας, μιας και δεν προλαβαίνει να αυξήσει την έκκριση των ενζύμων αυτών, με αποτέλεσμα να διαχέεται η περίσσια αμμωνία στο αίμα και να μην αποβάλλεται.
 
"Συνέπεια όλων αυτών; Η δυσπεψία και η τοξικότητα", εξηγεί στην εφημερίδα "Τα Νέα" η διαιτολόγος-διατροφολόγος, μέλος της επιστημονικής ομάδας "Διατροφή" και του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών, Κική Γούτα. 

www.cretalive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)