Έσπασε ο αγωγός του Μόρνου - To νερό σαν τσουνάμι ''έπνιξε'' ένα ολόκληρο χωριό - Χωρίς νερό περιοχές της Αττικής !!! (video)

Οι κάτοικοι του χωριού Σαράντη έτρεχαν πανικόβλητοι για να σωθούν - Τα ορμητικά νερά βύθισαν όλο το χωριό και το έπνιξαν στη λάσπη - Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση στο Κορωπί και τη Βάρη...  

 

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι όταν ο αγωγός του Μόρνου έσπασε και τα ορμητικά νερά ξεχύθηκαν με μεγάλη ταχύτητα συμπαρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Το ορμητικό ''τσουνάμι'' κατέληξε στο χωριό Σαράντη Βοιωτίας και μέσα σε λίγα λεπτά το βύθισε!

Οι κάτοικοι έτρεχαν για να σωθούν από τα σπίτια τους. Οι περισσότεροι ανέβηκαν σε ένα ψηλό σημείο του χωριού και άρχισαν την καταμέτρηση για να δουν μήπως έμεινε πίσω κάποιος γνωστός τους. Οι άνθρωποι του χωριού ανησυχούσαν για τους ηλικιωμένους και για το κατά πόσον κατάφεραν να βγουν από τα σπίτια τους, πριν μπουν τα ορμητικά νερά. 

Αρχικά την ανησυχία τους συντηρούσε η Πυροσβεστική που δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να υπάρχουν αγνοούμενοι. Ευτυχώς όμως λίγο μετά τις 16.30 αυτό το ενδεχόμενο αποκλείστηκε.
Τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ τρέχουν και δεν φτάνουν! Όπως ανακοινώθηκε θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού από τις 07.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπη, Μηλαδέζα του δήμου Βάρης, καθώς και των περιοχών Σκάρπιζα, Κίτσι και Βουρβάτσι του δήμου Κορωπίου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων της ΕΥΔΑΠ, Γιαννη Οικονομίδη,
το ρήγμα που προκλήθηκε στο κανάλι του Μόρνου εκτείνεται σε 60 μέτρα μήκος. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την υδροδότηση της Αθήνας, αφού, μόλις διυληθεί το νερό, που υπάρχει στο κανάλι, από το σημείο της ζημιάς μέχρι την Αθήνα, η ΕΥΔΑΠ θα θέσει σε εφαρμογή τα συστήμα απάντλησης νερού από Υλίκη και Μαραθώνα.

Όπως είπε ο κ. Οικονομίδης, στο σημείο της ζημιάς του αγωγού, υπήρξε κατολίσθηση σε μήκος εξήντα μέτρων και οφείλεται είτε στις βροχοπτώσεις, είτε σε διαρροή του ίδιου του καναλιού.


περισσότερα:www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)