Ιάπωνες για τη μέτρηση υψηλής ραδιενέργειας: "Συγγνώμη, λάθος" !!!

Φαίνεται ότι από τις πολύ μεγάλες καταστροφές που έχουν πέσει επάνω στους Ιάπωνες, ακόμα και αυτοί οι σκληροί και οργανωμένοι έχουν αρχίσει να ... ρετάρουν, αφού πριν από λίγο ομολόγησαν ότι έκαναν λάθος στη μέτρηση και δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό η ραδιενέργεια στον σταθμό της Φουκουσίμα!

Συγκεκριμένα, ο φορέας εκμετάλλευσης της μισοκατεστραμμένης πυρηνικής μονάδας Φουκουσίμα Νταϊτσί, δήλωσε σήμερα ότι η μέτρηση πολύ υψηλού επίπεδου ραδιενέργειας που ανάγκασε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τον υπ΄αριθμό 2 αντιδραστήρα, ήταν εσφαλμένη.

Ο αντιπρόεδρος της ηλεκτρικής εταιρείας του Τόκιο Σακάε Μούτο, ζήτησε σήμερα "συγγνώμη" για το λάθος αυτό, το οποίο συνεισέφερε πολύ στον συναγερμό εντός και εκτός Ιαπωνίας για τις επιπτώσεις της μόλυνσης από τη μονάδα αυτή που χτυπήθηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής γνωστοποιήθηκε ότι πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν σε νερό που διέρρευσε από τον αντιδραστήρα 2, αναγκάζοντας το προσωπικό να απομακρυνθεί αμέσως από τις εγκαταστάσεις.

Το επίπεδο στα δείγματα του νερού στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα, πίσω από τον αντιδραστήρα, είναι 1.000 μιλισίβερτ (mSv) ανά ώρα, είχε δηλώσει εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας Tepco.

«Ο αριθμός αυτός είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερος από το επίπεδο της ραδιενέργειας του νερού που βρίσκεται γενικά σε έναν αντιδραστήρα ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση», είχε εξηγήσει.

Στη συνέχεια, οι αρχές της Ιαπωνίας προειδοποίησαν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος μιας πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

 
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδέχτηκε ότι οι επιχειρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα επίπονες και ότι η απουσία προόδου είναι απογοητευτική.

Η κρίση στο εργοστάσιο, που βρίσκεται 240 χλμ. βόρεια από την πρωτεύουσα, έχει επισκιάσει την προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από τον ισχυρότερο σεισμό στην ιστορία της Ιαπωνίας, μεγέθους 9 βαθμών, και το τσουνάμι. Ο απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 27.490 νεκρούς και αγνοούμενους

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)