Μεγάλες αλλαγές στις εξετάσεις διπλώματος αυτοκινήτου από το 2012 !!!

Τέλος στο γνωστό λάδωμα για την απόκτηση διπλώματος φαίνεται να θέλει να δώσει το υπουργείο υποδομών το οποίο υπολογίζεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οι αλλαγές στο σύστημα αναμένονται να… συζητηθούν το Μάιο και να εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά.

Από το 2012, πλήρως μηχανογραφημένες θα είναι οι νέες εξετάσεις οδήγησης ενώ παράλληλα θα βιντεοσκοπούνται. Μάλιστα, οι εξεταστές θα επιλέγονται με ηλεκτρονική κλήρωση λίγη ώρα πριν από την εξέταση. Επίσης, οι εξεταστές θα υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης «Πόθεν Έσχες».

Τα 3 στάδια που θα έχουν οι νέες εξετάσεις είναι τα εξής: θεωρία, πορεία και πίστα. Αρχικά λοιπόν ο εξεταζόμενος θα καλείται να κάνει διάφορους ελιγμούς, όπως οπισθογωνία, στάθμευση, αναστροφή, όλα αυτά στο στάδιο της πίστας. Κατά την εξέταση στην πίστα, ο υποψήφιος θα βρίσκεται μόνος του στο όχημα, με βεβαίωση της σχολής ότι έχει παρακολουθήσει τα απαιτούμενα μαθήματα.

Στο υπουργείο Υποδομών μεταφέρεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η διαδικασία για την χορήγηση διπλώματος και στα μοτοποδήλατα.

Το νέο αυτό μέτρο θα έχει πολλαπλά οφέλη αφού εξαιτίας του λαδώματος που κυριαρχεί βγαίνουν στο δρόμο αρκετοί «οδηγοί- χάροι…»

endiaferonta.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)