Εγκατέλειψαν στην τύχη του τον αντιδραστήρα 2 !!! (video)

Κατακόρυφα αυξάνονται τα επίπεδα ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα 2, του πυρηνικού εργοστασίου της Fukushima, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η επείγουσα εκκένωσή του.

Δύο εβδομάδες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης Fukushima ο εφιάλτης παραμένει, με τη διεθνή κοινότητα να εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για την τραγική κατάσταση που επικρατεί.

Σήμερα, σήμανε εκ νέου συναγερμός, καθώς μετρήθηκαν πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας σε νερό από τον αντιδραστήρα 2 και μάλιστα 10.000.000 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Το προσωπικό της εταιρείας Tepco αναγκάστηκε να διακόψει αμέσως τις επιχειρήσεις άντλησης ύδατος και να απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις, για να μην προσβληθούν από ραδιενέργεια. Το επίπεδο που μετρήθηκε στα δείγματα του νερού αυτού που βρέθηκε στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα, πίσω από τον αντιδραστήρα, είναι 1.000 μιλισίβερτ (mSv) ανά ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της Tepco.

Ποσοστά ραδιενέργειας αρκετών χιλιάδων μιλισίβερτ ανά ώρα έχουν ήδη μετρηθεί γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, επιβάλλοντας την προσωρινή εκκένωση των μονάδων.

Να σημειωθεί ότι με την έκθεση του ανθρωπίνου οργανισμού σε μία δόση 100 μιλισίβερτ και άνω, οι ιατρικές μελέτες δείχνουν αύξηση του αριθμού μορφών καρκίνου.   
 
www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)