Κρήτη: οικολογική καταστροφή στον κόλπο της Μεσσαράς.

Οικολογική καταστροφή έχει προκληθεί στον Γεροπόταμο της Μεσσαράς στην κεντρική Κρήτη από παράνομη ρίψη τοξικών αποβλήτων ελαιουργείων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το ΄Εθνος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρουν ότι τα απόβλητα έχουν «μαυρίσει» το ιστορικό ποτάμι, το μεγαλύτερο της περιοχής, το οποίο αποτελεί σπάνιο υδροβιότοπο.
Ειδικότερα, ρύπανση εντοπίστηκε και στα νερά της θάλασσας στον κόλπο της Μεσσαράς, όπου εκβάλλει ο Γεροπόταμος.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, δήλωσε ότι το προσωπικό του λιμενικού σταθμού της περιοχής εντόπισε τρία ελαιουργεία, τα οποία φέρεται να έχουν ρυπάνει τον Γεροπόταμο και τη θάλασσα.
Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης γίνονταν έρευνες από κοινά κλιμάκια του Λιμενικού και της Διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας, προκειμένου να εκτιμηθεί η ρύπανση αλλά και να εντοπιστούν οι όποιες πηγές στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ρύπανση εκτιμάται ότι έγινε το τελευταίο 48ωρο που επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία και εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες.
Το πρόβλημα της ρύπανσης από τα απόβλητα είναι μείζον κάθε χειμώνα στην Κρήτη, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ελαιουργείων δεν εφαρμόζουν τα μέτρα ασφαλείας και αυθαιρετούν πετώντας τα τοξικά ανεξέλεγκτα σε ποτάμια και χωράφια.
greekforests.blogspot.com
Πηγή : http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)