Ασπιρίνη τέλος !!!

Με τα κιάλια αναζητούν τις ασπιρίνες οι καταναλωτές αφού το πιο γνωστό παυσίπονο παρουσιάζει έλλειψη. Ελάχιστα φαρμακεία διαθέτουν αποθέματα επειδή η τιμή της είναι χαμηλή.

Είδος υπό εξαφάνιση αποτελεί στα περισσότερα φαρμακεία της χώρας η ασπιρίνη, το πιο γνωστό παυσίπονο. Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν  ότι κάνουν κανονικά τις παραγγελίες τους αλλά οι αποθήκες φαρμάκων είναι άδειες, ρίχνοντας τις ευθύνες στην αρμόδια φαρμακευτική εταιρεία.

Από τη πλευρά της η  BayerΕλλάς αναφέρει πως έχει διαθέσει περίπου 20% περισσότερες ασπιρίνες στην ελληνική αγορά σε σχέση µε πέρυσι.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", ελάχιστα είναι τα φαρμακεία που έχουν ασπιρίνες ενώ οι φαρμακοποιοί αποδίδουν την έλλειψη σε δύο λόγους.

Πρώτον, στο γεγονός ότι στην Ελλάδα η τιμή της ασπιρίνης είναι πολύ χαμηλή, ο.67 το κουτί ενώ σε άλλες χώρες πχ. στη Γερμανία 4 ευρώ.

"Ζητήστε να σας στείλουν από τη Γερµανία και την Ιταλία ασπιρίνες σε συσκευασία µε ελληνικά γράµµατα, στη χώρα µας δεν θα τις βρείτε", ισχυρίζονται παράγοντες της φαρµακευτικής αγοράς.

Ο δεύτερος λόγος  είναι ότι σε µερικά φθηνά φάρµακα οι πολυεθνικές εταιρείες δεν φέρνουν ποσότητες στην Ελλάδα επειδή απλά  δεν τους συµφέρει.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΦ είχε επιβάλει τον Σεπτέµβριο ποινή στην Bayer για µειωµένη προµήθεια της αγοράς επειδή η τιµή της ήταν εξαιρετικά χαµηλή και δεύτερον επειδή πουλιόταν στα περίπτερα, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισµού Φαρµάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας.

Από τη Δευτέρα έχε τεθεί σε λειτουργία ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθµός 1142, όπου πολίτες και φαρµακοποιοί µπορούν να καταγγέλλουν ελλείψεις φαρµάκων.

news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)