Διαμαρτύρονται για την αποθήκευση χημικών στο Σουσάκι Κορινθίας !!!

Υπογραφές συγκεντρώνει Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη δημιουργία αποθηκευτικού χώρου διακομιδής χημικών ουσιών στο Σουσάκι Κορινθίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το Κοινωνικό Φόρουμ ζητά την άμεση διακοπή των εργασιών κατασκευής δεξαμενών χημικών και τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Φόρουμ καταγγέλλεται ότι η απόφαση ελήφθη παρά τις αρνητικές θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων που προβλέπει ότι θα αποθηκεύονται μόνιμα 6.000 τόνοι επικίνδυνων χημικών δίπλα στα διυλιστήρια καθώς και ότι θα ξεφορτώνονται ετησίως 30.000 τόνοι χημικών από τη θάλασσα που θα μεταφέρονται οδικώς με φορτηγά βυτιοφόρα, επιβαρύνοντας επιπλέον το ήδη βεβαρημένο λόγω διυλιστηρίων τοπικό οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το θέμα είχε τεθεί για πρώτη φορά το 2007 και τότε την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό είχαν εκφράσει οι τοπικοί φορείς, τα δημοτικά συμβούλια Κορίνθου, Αγίων Θεοδώρων, Λουτρακίου, το διοικητικό συμβούλιο της τοπικής ένωσης δήμων και κοινοτήτων του νομού, καθώς και το νομαρχιακό συμβούλιο Κορινθίας.

Μέχρι σήμερα το θέμα είχε παγώσει, ωστόσο τώρα ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα.

www.7news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)