Συγχώνευση Σχολείων !!! (Πορεία στην Ελευσίνα)

Ως γνωστόν σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο Παιδείας στις  σχολικές μονάδες, αναφέρεται ρητώς ότι : σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας & δ/θμιας εκπ/σης οι οποίες λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας, ενοποιούνται σε μια σχολική μονάδα.
 Με βάση λοιπόν εγκύκλιο του υπουργείου, στην Ελευσίνα προορίζονται για συγχώνευση: το 1ο και 3ο Γυμνάσιο, το 2ο και 4ο γυμνάσιο,το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ καθώς και το 1ο,2ο και 6ο δημοτικό.

Στόχος του υπουργείου να δημιουργήσει γιγάντια σχολεία έτσι ώστε να προσεγγίζεται ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Δηλαδή 30 για δ/θμια και 25 για πρωτοβάθμια.
Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για τα παιδιά μας και ουσιαστικά γυρνά το ρολόι του χρόνου τριάντα χρόνια πίσω.
Στις 22/2/2011 τα σχολεία της Ελευσίνας αντιδρώντας στα σχέδια του υπουργείου, πραγματοποίησαν πορεία προς το Δημαρχείο Ελευσίνας, καθώς και προς τις διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και δ/θμιας εκπαίδευσης.
 Στη σημερινή εποχή της ισοπέδωσης, δεν πρέπει να αφήσουμε το υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιήσει τα σχέδια του. Κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος, όταν κοινωνικά αγαθά όπως το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών, κατεδαφίζονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)