Ένα τηλεκατευθυνόμενο μας… φυλάει από ψηλά !!!

… ή καλύτερα τους Αυστραλούς πολίτες σε πρώτη φάση. Ο λόγος για ένα πρόγραμμα που θα… ξετρελάνει τους χομπίστες αφού στη χώρα των καγκουρό και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη, η Melbourne Metropolitan Fire Brigade έχει ανακοινώσει πως θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο τοπικά “μάτι στον ουρανό”. Μια εναέρια κάμερα δηλαδή που έχει ανατπυχθεί από την εταιρία Cyber Technology.

Δύο CyberQuad UAVs (Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα – Unmanned Aerial Vehicles) θα χρησιμοποιούνται για υπερίπτανται πάνω από πυρκαγιές και να αναγνωρίζουν σημεία με φωτιά στέλνοντας σε πραγματικό χρόνο την εικόνα στου συμβάντος από ψηλά. Το ένα θα διαθέτει και μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας ενώ το άλλο μια κανονικής ευκρίνειας (standard definition) και μια θερμική.
 Αυτό τον καιρό γίνεται η εκπαίδευση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας και το όλο σύστημα θα λειτουργεί κανονικά τους επόμενους μήνες.
Ενώ τα μικρά CyberQuads έχουν δυνατότητα πτήσης μόνο για 25 με 35 λεπτά, μπορούν να μπουν σε λειτουργία πολύ γρήγορα και να ‘κουβαλήσουν’ 500-800 γραμμάρια, βάρος που επαρκεί για κάμερες και πομπούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)