Τριήμερο λουκέτο βάζουν τα φαρμακεία όλης της χώρας !!!

Για τρεις ημέρες χωρίς φαρμακεία θα μείνει η Αττική, ενώ συνεχίζονται και οι 48ωρες απεργίες των φαρμακοποιών του Πειραιά.

Οι φαρμακοποιοί  κατεβάζουν ρολά από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Τις ημέρες της απεργίας λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας, ωστόσο η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους είναι μεγάλη και έξω από τα συγκεκριμένα φαρμακεία σχηματίζονται μεγάλες ουρές.

Χθες ο υπουργός Υγείας σε μια κίνηση καλής θέλησης δεσμεύτηκε ότι  για την ίδρυση φαρμακείου θα απαιτείται πτυχίο φαρμακοποιού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ξεκαθαρίζοντας ότι τα σούπερ μάρκετ δε θα μπουν στο χώρο του φαρμάκου.

"Το επάγγελμα του αδειούχου φαρμακοποιού και η λήψη άδειας και λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό, δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό, πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελάχιστων αποστάσεων, που εξασφαλίζουν την χωροταξικά ισόρροπη διασπορά των φαρμακείων στην Επικράτεια".

"Αν δεν ικανοποιεί και αυτό τους φαρμακοποιούς, τότε κοροϊδευόμαστε" πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)