Λέιζερ ελεύθερων ηλεκτρονίων ελπίζει να έχει το αμερικανικό Ναυτικό μέχρι το 2018 !!!

Το αμερικανικό Ναυτικό πραγματοποίησε δομική ορόσημο στην προσπάθειά του να αναπτύξει ένα ισχυρό όπλο ακτινοβολίας. 

Επιστήμονες από το γραφείο έρευνας του Ναυτικού και ειδικότερα του προγράμματος συστημάτων λέιζερ ελεύθερων ηλεκτρονίων FEL (Free Electron Laser ) επέδειξαν το πρωτότυπο ενός συστήματος ικανό να παράγει ακτινοβολία ισχύος αρκετών megawatt.

Η τεχνολογία των συστημάτων FEL χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μέσω του οποίου τα ηλεκτρόνια προσανατολίζονται και επιταχύνονται με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πανίσχυρης ακτίνας, αποφεύγοντας τη χρήση χημικών στα λεγόμενα χημικά λέιζερ ή λέιζερ αερίου.

Ο Quentin Saulter διαχειριστής προγράμματος του FEL  δήλωσε σχετικά: «Η δοκιμή ήταν ένα σημαντικό βήμα για το πρόγραμμα. Το γεγονός πως η ερευνητική ομάδα βρίσκεται ήδη εννέα μήνες μπροστά από το χρονοδιάγραμμα μας δίνει την ευχέρεια του χρόνου ώστε να φτάσουμε στους στόχους μας μέχρι το τέλος του 2011». Η ομάδα του αμερικανικού Ναυτικού ελπίζει πως θα έχει ένα πρωτότυπο ικανό να παράγει πλήρη ισχύ μέχρι το 2018 τόση ώστε να μπορεί να προσβάλλει εναέριους στόχους.

«Το σύστημα FEL αναμένεται να παράσχει στις μονάδες του Ναυτικού με μια σχεδόν ακαριαία άμυνα ακτίνων λέιζερ τόσο για στόχους στην επιφάνεια της θάλασσας όσο και εναέριους» συμπλήρωσε ο Saulter. 
www.defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)