Το σημερινό λογότυπο της Google είναι αφιερωμένο στα 235α γενέθλια της Jane Austen

Σήμερα η Google με το logo της μας θυμίζει ότι πριν από 235 χρόνια γεννήθηκε μία πολύ γνωστή σε όλους μας Αγγλίδα συγγραφέας η Jane Austen, η οποία μας είναι ιδιαίτερα γνωστή από το έργο της Λογική και Ευαισθησία.

Η Jane Austen γεννήθηκε σαν σήμερα 16 Δεκεμβρίου 1775 στο Hampshire της Αγγλίας και είναι από τις λίγες γυναίκες που έκαναν επάγγελμα την συγγραφή βιβλίων εκείνη την εποχή.

'Ηταν Αγγλίδα  μυθιστοριογράφος με έργα  ρομαντικής φαντασίας και ίσως μία από τις πιο διαβασμένες στην αγγλική λογοτεχνία. Ανήκε στα κατώτερα στρώματα της ανώτερης τάξης με πατέρα ιερέα και με μόρφωση που της δόθηκε κυρίως από τον ίδιο.

Τα σχόλια της για την κοινωνική διάρθρωση μέσα στα βιβλία της είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας μεταξύ των μελετητών και των κριτικών.

Έζησε όλη της τη ζωή ως μέρος μιας κλειστής οικογένειας . Εκπαιδεύτηκε πρώτιστα από τον πατέρα της και τα μεγαλύτερα αδέλφια.
Από το 1811 μέχρι το 1816, έγραψε τα πιο γνωστα της βιβλία: "Λογική και Ευαισθησία ( 1811), Περηφάνια και Προκατάληψη (1813), Mansfield Park (1814) και Emma (1816). Με αυτά εγινε και ευρέως γνωστή.

Έγραψε δύο επιπλέον μυθιστορήματα, Northanger Abbey και πειθώ , που δημοσιεύθηκαν μετά τον θάνατό της το 1818


www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)