Δραματική η μείωση των επισκεπτών στο δάσος της Δαδιάς !!!

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης του εθνικού πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης – Σουφλίου με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να βρίσκουν κλειστές τις πόρτες στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα λόγω της απουσίας εξειδικευμένου και καταρτισμένου ξεναγού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τους τουρίστες ενώ έχουν κοπεί τα τηλέφωνα και το Internet καθώς ο Φορέας αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό του ΟΤΕ.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των επισκεπτών, από 60.000 πριν από μερικά χρόνια, σε 40.000 το 2009 και λιγότερους από 30.000 για το 2010.
Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση που έχει από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο εποπτεύει τον Φορέα Διαχείρισης, ο πρόεδρός του Γιώργος Δεμερίδης αναφέρει ότι έχει λάβει το δρόμο της η υπόθεση της χρηματοδότησης και αναμένονται θετικές εξελίξεις εντός του Ιανουαρίου.

Τεράστια μείωση επισκεπτών
Όπως ήταν αναμενόμενο, το καθεστώς υπολειτουργίας στο οποίο είχε περιέλθει ο Φορέας είχε ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην επισκεψιμότητά του. Όπως αναφέρει στη «Γνώμη» ο κ. Δεμερίδης, η πτώση στην τουριστική κίνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν πολύ μεγάλη.

«Είχαμε πολύ μεγάλη μείωση επισκεπτών, κι αυτό ήταν αναμενόμενο. Και οι 4 εργαζόμενοί μας είναι εδώ και μήνες σε επίσχεση εργασίας, το κέντρο ενημέρωσης ουσιαστικά είναι κλειστό, με αποτέλεσμα η ξενάγηση να μην γίνεται με τον τρόπο που θα έπρεπε. Ελπίζουμε πλέον, με την έλευση της χρηματοδότησης, να πάρουμε μια καλή ανάσα και να μπορέσουμε να καλύψουμε μισθούς και έξοδα, προκειμένου να μπορέσουμε, από ξεχωριστό κονδύλι που ελπίζουμε να λάβουμε, να επικεντρωθούμε στο πρόγραμμα ανάπτυξης του πάρκου μας».

Σύμφωνα με τον κ. Δεμερίδη, το πρόγραμμα δράσεων για το Φορέα, η χρηματοδότηση του οποίου βρίσκεται υπό έγκριση, αφορά στην ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους, στη χάραξη περιπατητικών διαδρομών, στην οργάνωση ενός πάρκου, μέσα στο εθνικό πάρκο, με την παρουσία εξημερωμένων ειδών, αλλά και στην προβολή της σαρακατσάνικης παράδοσης, με καλύβες και λοιπές υποδομές. Ο Φορέας ακόμη διεκδικεί να περάσει στην διαχείρισή του ο ξενώνας που έχει στη δικαιοδοσία του ο Δήμος. 

www.e-evros.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)