Διακοπές για ''σκληροπυρηνικούς'' στο Τσερνομπίλ !!!

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα ανοίξει μέσα στο 2011 για τους τουρίστες την απαγορευμένη ζώνη των 30 χιλιομέτρων περιμετρικά του πυρηνικού εργοστασίου με στόχο να την μετατρέψει σε πυρηνική Ντίσνεϊλαντ.

 
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, η ραδιενέργεια στην περιοχή έχει επηρεάσει απίστευτα τα ζώα αφού έντομα όπως οι μέλισσες, οι πεταλούδες και οι ακρίδες συναντώνται σε μικρότερους αριθμούς στις μολυσμένες εκτάσεις, ενώ όλα τα ζώα παρουσιάζουν περισσότερες παραμορφώσεις από το μέσο όρο.

 Στο δυστύχημα, τον Απρίλιο του 1986, σκοτώθηκαν ακαριαία 32 εργάτες και πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, 4.000 άλλοι έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο που αποδίδεται στη ραδιενέργεια ενώ άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 25.000 νεκρούς.

 
Σήμερα, ξεναγοί από την Αρχή Ζώνης του Τσερνομπίλ επιτρέπουν την πρόσβαση στην «απαγορευμένη» περιοχή σε περίπου 20-30 ανθρώπους καθημερινά, κατά τη θερινή περίοδο.
 
Ήδη ταξιδιωτικό γραφείο στον Καναδά προσφέρει στους πελάτες του διακοπές στο Τσερνομπίλ, με ξεναγήσεις που διαρκούν περίπου πέντε με έξι ώρες και στις οποίες οι οδηγοί μετρούν με ειδικές συσκευές τα επίπεδα ραδιενέργειας.

www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)