"lion" και "tiger" !!!

Τον λένε Άρη και σε ένα χρόνο αναμένεται να ζυγίζει 165 κιλά. Έχει προέλθει από διασταύρωση τίγρης με λιοντάρι, φαινόμενο σπάνιο με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Ένα καταφύγιο άγριων ζώων στις ΗΠΑ παρουσιάζει σε όλο το κόσμο το μεγαλύτερο αιλουροειδές στον κόσμο, τον Άρη, ο οποίος είναι διασταύρωση λιονταριού με τίγρη.
Για αυτό και το αποκαλούν "the liger" από τις λέξεις  "lion" και "tiger".

Ο μόλις τεσσάρων εβδομάδων Άρης είδε τα φώτα των φωτογράφων μαζί με τον 8 ετών αδελφό του Ηρακλή στο καταφύγιο άγριων ζώων Myrtle Beach της Ν. Καρολίνα.

Ο Άρης που απαθανατίστηκε πάνω στις στιβαρές πλάτες του αδερφού του αναμένεται να φτάσει τα 165 κιλά στα πρώτα του γενέθλια καθώς παίρνει 0,45 κιλά τη μέρα αλλά έχει ακόμα πολλά ψωμιά να φάει για να φτάσει τον τερατώδη Ηρακλή που ζυγίζει πάνω από 406 κιλά και έχει ύψος 1.83.

"Συνήθως τα αρσενικά λιοντάρια δεν ζευγαρώνουν με τις τίγρεις και αυτό έχει συμβεί μόλις 3 φορές", ανέφερε ο διευθυντής του ινστιτούτου των ζώων υπό εξαφάνιση T.I.G.E.R.S., Μπάγκαβαν Άντλ, προσθέτοντας ότι τα ligers είναι πάρα πολύ κοινωνικά και αυτό λόγω των πατέρων τους τα λιοντάρια. 

Αντίθετα από τις τίγρεις έχουν κληρονομήσει την αγάπη τους για το νερό και την χαρά της χαλάρωσης.
Μάλιστα ο liger είναι ακόμα μεγαλύτερος από το αντίστοιχο είδος που βγαίνει από το ζευγάρωμα αρσενικής τίγρης και θηλυκού λιονταριού.

news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)