Ένα ανεξήγητο γεωλογικό φαινόμενο !!!

Κινούμενες πέτρες !!!

Οι κινούμενες (ή πλεούμενες ή συρόμενες) πέτρες είναι ένα ανεξήγητο γεωλογικό φαινόμενο: μεγάλες πέτρες μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις σε επίπεδες κοιλάδες, χωρίς ανθρώπινη επέμβαση ή αυτή ενός ζώου. Αυτές οι φευγάτες πέτρες παρατηρούνται κυρίως στην Κοιλάδα του Θανάτου (Death Valley) των ΗΠΑ, όπου και οι μετακινήσεις είναι μεγαλύτερες. Καμία εξήγηση δεν έχει μπορέσει να δοθεί ακόμα και οι πέτρες είναι υπό έρευνα.
Οι κινούμενες πέτρες, δεν έχουν μια συγκεκριμένη και καταγεγραμμένη συμπεριφορά. Κάποιες ξεκινάνε δίπλα δίπλα και μετά από κάποιο διάστημα η μια μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση, να γυρίσει πίσω, να σταματήσει ή ακόμα και να επιταχύνει. Η ταχύτητα τους δεν μπορεί να μετρηθεί καθώς οι μετακινήσεις είναι τόσο αργές, που γίνονται σε διάστημα 2-3 ετών. Κανείς δεν έχει παρατηρήσει τις πέτρες να μετακινούνται. 

Οι περισσότερες πέτρες προέρχονται από Δολομίτη (ιζηματογενής βράχος σε μορφή κρυστάλλου) από ένα λόφο ύψους 260 μέτρων δίπλα στη κοιλάδα, ενώ κάποιες άλλες προέρχονται από πυριγενή πετρώματα (πετρώματα που προέρχονται από το μάγμα λάβας).
 Σύμφωνα με τις έρευνες, οι πέτρες χρειάζονται μια κορεσμένη επιφάνεια με ένα ελαφρό στρώμα πηλού πάνω στην οποία να μετακινηθούν, πολύ ισχυρές ριπές ανέμου για το ξεκίνημα και έναν σταθερό άνεμο για να τις κρατάει σε κίνηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)