Για ποιό περιβάλλον μιλάμε;

Μεσολόγγι !!!
Αυτή είναι η λιμνοθάλασσά μας, από αυτή τα ψάρια που τρώμε και σ’ αυτή κολυμπάμε. Μας είναι τελείως αδιανόητο ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν σέβονται τον συνάνθρωπό τους, το περιβάλλον, την υγεία των παιδιών τους και βρωμίζουν με κάθε είδους σκουπίδια τη θάλασσα. Γιατί δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι τα σκουπίδια αυτά τα... γέννησε η θάλασσα ούτε ότι τα πέταξε = τουλάχιστον εκεί = ο Δήμαρχος ή το Λιμενικό Ταμείο.
Δυστυχώς όλα αυτά τα σκόρπισαν οι άνθρωποι που πηγαίνουν για ψάρεμα, κυρίως οι ερασιτέχνες, ένα μέρος από αυτά (κασέλες, κουτιά αφρολέξ κ.λ.π.) προέρχονται από τα ιβάρια και ίσως ένα μέρος από τους ευκαιριακούς παραθεριστές του καλοκαιριού.
Όπου και αν αποδοθεί η ευθύνη, σημασία έχει ότι στη μέση βρίσκεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Όμως η κατάσταση δεν μπορεί να μένει έτσι. Κι’ αυτό γιατί δεν είναι μόνον αυτά τα σημεία που φαίνονται στις φωτογραφίες. Ξεκινώντας από το ανατολικό μέρος της Κλείσοβας μέχρι την Τουρλίδα, οι ακτές είναι γεμάτες σκουπίδια, για να μην πούμε βέβαια τι συμβαίνει από την πλευρά της προθερμάστρας Πλώσταινας. Όλοι πλέον έχουν μεγάλη ευθύνη. Δήμος, Λιμενικό Ταμείο, Φ.Δ.Λ. Μ-Α, Σύλλογος « Φίλοι της Λιμνοθάλασσας», περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.λ.π. που σε πρώτη φάση πρέπει να καθαρίσουν τη λιμνοθάλασσα από τα σκουπίδια. Είναι δε γνωστό ότι αυτού του είδους (πλαστικά κ.λ.π.) παραμένουν ως έχουν για δεκάδες χρόνια. Επομένως όλοι οι παράγοντες οφείλουν να συνεργαστούν για τον καθαρισμό της λιμνοθάλασσας (όση τουλάχιστον απόμεινε).
www.aixmi-news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)