Σκληρό δίσκο 3TB από Western Digital !!!

Η Western Digital παρουσίασε νέα μοντέλα σκληρών δίσκων, τα οποία εντάσσονται στην οικογένεια Caviar Green. Πρόκειται για δύο μοντέλα σε form factor 3.5", τα οποία εντυπωσιάζουν με τις χωρητικότητές τους. Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι σκληροί προσφέρουν χωρητικότητες 2.5TB και 3TB και μάλιστα σε λογικές τιμές, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη στην κατηγορία των εσωτερικών σκληρών δίσκων.
Αμφότερα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με platters μεγάλης χωρητικότητας. Για παράδειγμα, το "μεγάλο" μοντέλο των 3TB διαθέτει τέσσερα platters, με το καθένα να αποθηκεύει μέχρι 750GB. Οι νέοι σκληροί έχουν interface SATA 3.0 Gbps και 64MB cache. Επιπλέον, η τεχνολογία GreenPower εξασφαλίζει αθόρυβη κατά το δυνατόν λειτουργία και μειωμένη κατανάλωση.
Η Western Digital προτείνει λιανική τιμή 189 δολάρια για το μοντέλο των 2.5TB και 239 δολάρια για τα 3TB.
Όσο και να πέσουν οι τιμές των solid-state drives (SSDs), οι σκληροί δίσκοι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα η πρώτη επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κοινού. Ο λόγος είναι ότι το πηλίκο gigabytes/τιμή είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των SSDs και άρα οι σκληροί δίσκοι είναι πολύ πιο οικονομικοί, ακόμα κι αν δε μπορούν να προσεγγίσουν τις υψηλές επιδόσεις των SSDs.
http://oem.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)